Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Τι γυρεύει ο Προκοπάκης στο… παζάρι;

ERT 3 DSC_2479_20130613_01.jpg

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να έρθει, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Προκοπάκης θα συναντηθεί με επικεφαλής φορέων οι οποίοι έχουν εκφραστεί υπέρ της “δημιουργίας ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη Θεσσαλονίκη στα πρότυπα της ΕΡΤ”, πράγμα που δεν εξασφαλίζει η νέα προκήρυξη της ΝΕΡΙΤ, αφού, για παράδειγμα, προβλέπει μόλις πέντε (αριθμός 5) θέσεις ρεπόρτερ στο κανάλι της Θεσσαλονίκης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ αποφασίστηκε η Ένωση να επιδιώξει συνάντηση με τον Γ. Προκοπάκη, παρά το ότι η θέση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν συμπληρωματικές προκηρύξεις για την ΝΕΡΙΤ, αλλά όποιες άλλες προσλήψεις γίνουν, θα γίνουν με το καθεστώς των συμβάσεων έργου.

Να σημειωθεί ότι η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει ζητήσει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγ. Βενιζέλο, αλλά δεν υπάρχει, ως τώρα, ανταπόκριση.

Θέση μας είναι ότι ο κ. Προκοπάκης δε θα μας κάνει περισσότερο… πλούσιους σε γνώσεις για το θέμα. Αν, πάλι, το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ θέλει να συναντηθεί μαζί του, ας συναντηθεί. Στην περίπτωση Προκοπάκη δε θα ακούσει ούτε υποσχέσεις. Θεωρούμε, πάντως, χρήσιμη την συνάντηση με Σαμαρά, για να ανιχνεύσουμε τι γνωρίζει για το θέμα –κι όχι, φυσικά, τις προθέσεις του, που τις έχει δείξει ποικιλοτρόπως…

Εκδήλωση στις Βρυξέλλες

Την ερχόμενη Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, μια Ομοσπονδία που λειτουργεί περισσότερο ως λόμπι, παρά ως εργατικό σωματείο (και στην οποία συμμετέχουν ακόμη και… νομικοί σύμβουλοι και υπάλληλοι Ενώσεων Συντακτών κι όχι, απαραίτητα, συνδικαλιστές) οργανώνει εκδήλωση στις Βρυξέλλες, με βασικό θέμα την απειλή κατά της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Όπως ενημέρωσε, χθες, τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ ο πρόεδρος της Ένωσης, η εκδήλωση θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση “στο νότο”.

Για τα προβλήματα του νότου θα μιλήσουν… Βόρειοι. Για παράδειγμα, Γερμανός θα μιλήσει για το ζήτημα της Ελλάδας. Πάντως, σε στρογγυλή τράπεζα που θα ακολουθήσει, θα συντονίζει ο Ρικάρντο Μπουτιέρες, γ.γ. της ΕΟΔ, και θα συμμετέχουν οι… έχοντες προβλήματα: Η Πορτογαλίδα Αναμπέλα Φίνο, ο Ισπανός Πάκο Αουντίχε, ο… απαραίτητος Γερμανός, καθώς κι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ. ΄

Η θέση μας για την ΕΟΔ είναι γνωστή. Ένα λόμπι είναι, που προσπαθεί να επηρεάσει όταν θίγονται τα συμφέροντά του. Στην προκείμενη περίπτωση, είμαστε περίεργοι για την αντίδραση της Ευρωπαίκής Ομοσπονδίας. Κρατάμε μικρό καλάθι.

Α! Στο “to know us better” των Βρυξελλών θα προβληθεί και το… τρέιλερ του ντοκιμαντέρ του Αυγερόπουλου για την ΕΡΤ. Τεράστια επιτυχία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου