Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Αθήνα τυπώνονται οι περισσότερες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης

Στην Αθήνα εκτυπώνονται, πλέον, οι περισσότερες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, καθώς πριν δυο μέρες η ιδιοκτησία της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο» και τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής», προχώρησε στο κλείσιμο της εκτυπωτικής μονάδας «Φίλιππος», στη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς. >>>

Ο πρόεδρος της ΕΒΕ ΑΕ, Αλέξανδρος  Μπακατσέλος, επικοινώνησε προσωπικώς με τους εκδότες των εφημερίδων «Metrosport», «Τύπος Θεσσαλονίκης» και «Δημοκρατία» και τους ενημέρωσε πως σκοπεύει να κλείσει το πιεστήριο (όπου τυπωνόταν και ο  «Αγγελιοφόρος») και να μεταφέρει την εκδοτική διαδικασία στα πιεστήρια της εταιρίας «Iris, θυγατρικής των ΔΟΛ και Πήγασος, στην Αθήνα. Μάλιστα, πρότεινε στους εκδότες αυτών των εφημερίδων, να προχωρήσουν στην ίδια ενέργεια με συμφέρουσες τιμές.
Ετσι, πλέον, στη Θεσσαλονίκη εκδίδονται, στα δικά τους πιεστήρια, η «Μακεδονία», η «Θεσσαλονίκη», τα «Σπορ του Βορρά» (συμφερόντων της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ) και η «Αυριανή Βορείου Ελλάδος» (του Σαράντη Πανταζή).
Το "λουκέτο" στον «Φίλιππο» αποτελεί πλήγμα για τον Τύπο της Θεσσαλονίκης, αφού, στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι, πλέον, εξαρτημένος από τα τυπογραφεία της Αθήνας. Παράλληλα η κάθε μελλοντική προσπάθεια στο χώρο του Τύπου αναγκάζει τους υποψήφιους εκδότες να στραφούν, πρώτα, στην αγορά της Αθήνας, καθώς η ποιότητα εκτύπωσης του «Φίλιππου» ήταν από τις καλύτερες.
Στο πιεστήριο του "Αγγελιοφόρου" εργάζονταν περίπου 80 λιθογράφοι, οι οποίοι απολύθηκαν εκτός από πέντε.
Το θέμα απασχόλησε, για λίγο, στο τέλος της, την συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, χθες, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.
Οι "Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν" πιστεύουν πως το λουκέτο σε μία δραστηριότητα της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος είναι ο ακρωτηριασμός άλλου ενός μέλους του ίδιου σώματος. Δυστυχώς, ένα ακρωτηριασμένο σώμα δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει, ξανά, με τον ίδιο τρόπο όπως παλιά, ακόμη και με τεχνητά μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου