Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Επαρχιακός Τύπος: Από το κακό στο χειρότερο

Κάθε πέρσι και καλύτερα λένε οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε μέσα της επαρχίας. Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα άσχημα και ελάχιστοι ( ως κανένας ) εργοδότες τηρούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. >>>

Η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ περιορίζεται στο να διαπιστώνει την κατάσταση και να περιγράφει τη ζοφερή εικόνα. Αυτό έκανε, σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δ.σ. ο πρόεδρος της Ένωσης, Μ. Βοϊτσίδης, όταν ενημέρωσε το σώμα για την τελευταία συνάντηση των Ενώσεων Συντακτών με τις Ενώσεις Ιδιοκτητών.
"Τα πράγματα είναι χειρότερα κι από ότι φανταζόμασταν", είπε. Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι ιδιοκτήτες ζητούν τα τρία πρώτα χρόνια εργασίας σε ένα ΜΜΕ της επαρχίας να θεωρούνται... χρόνια μαθητείας και να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων από τον 4ο ως τον 20ο χρόνο, αντίστροφα με τα χρόνια απασχόλησης (δηλαδή, να είναι μεγαλύτερες οι μειώσεις για όσους βρίσκονται στα αρχικά κλιμάκια).
Η κουβέντα γίνεται στο... τι να χάσουμε λιγότερο, με προτάσεις όπως -10% στους μισθούς, κόψιμο επιδομάτων (συζύγου και ωρίμανσης) κι άλλα τέτοια...
Τελικά, με πρόταση της επόπτριας ΠΟΕΣΥ η συνάντηση θα επαναληφθεί σε έναν μήνα, μήπως και στο μεταξύ βρεθεί κοινός τόπος (αν και δική μας άποψη είναι ότι, με μισθούς της πείνας και κανένα επίδομα, το μόνο που γίνεται είναι περισσότεροι εργαζόμενοι σε συνθήκες γαλέρας, κάτι που, συνήθως, μόνον ένα αποτέλεσμα έχει -που δεν είναι και το καλύτερο για τη γαλέρα)...
Αύριο το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ θα κάνει την πρώτη του (γι αυτήν τη διετία) εξόρμηση στις Σέρρες. Η διοίκηση διαβεβαιώνει πως θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις στην επαρχία με τους εργαζόμενους, ειδικά καθώς τα μαντάτα από περιοχές της Μακεδονίας δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τους εργαζόμενους.
Πάντως, η διαβεβαίωση της διοίκησης ήρθε μετά από επιμονή των εκπροσώπων των άλλων παρατάξεων, οι οποίοι ζητούσαν ενημέρωση μέσω εργασιακών εκπροσώπων, ενώ η διοίκηση επέμενε στη γνωστή τακτική της των προσωπικών επαφών του προέδρου με τους εργασιακούς χώρους.
Η διοίκηση επέμενε πως οι επισκέψεις στην επαρχία "πάντα γίνονταν" και θα συνεχίσουν να γίνονται "από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου